phil
  • May 20, 2021

Sepuluh Perkara Yang Perlu Anda Ketahui Mengenai Phil Ivey

Phil Ivey ho yang dilahirkan di California pada tahun 1976 kini dinobatkan sebagai pemain poker terbaik di dunia untuk mendapatkan 5 Gelang WSOP. Dengan kemenangan lebih dari $ 6 juta, dia adalah pakar antara lain. Pada satu ketika, dia bahkan memenangi sekitar $ 17 juta untuk Perbadanan ketika dia bermain melawan Andy Beal, seorang ahli matematik dan jutawan terkenal yang terkenal dengan cabarannya yang berterusan terhadap pemain poker teratas. Berikut adalah senarai sepuluh perkara yang perlu anda ketahui mengenai Phil Ivey dan permainannya.

1. Phil Ivey adalah seorang mega888 tanpa harapan. Dibesarkan di New Jersey. Dia mengahwini kekasih sekolah menengah mega888 walaupun memperoleh banyak wang.

2. Dia memenangi Amarillo Slim dan Phil Hellmuth di Pot-Limit Omaha Event pada tahun 2000 pada usia 23 tahun yang memenangi gelaran World Series of Poker pertamanya (WSOP). Ini hanya permulaan ketika dia memenangi tiga gelaran World Series of Poker dua tahun kemudian.

3. Dia telah memenangi satu kejohanan Open World Poker (WPO), dua kejohanan Trading dan satu Bellagio.

4. Pada tahun 2005, ketika kebanyakan orang mengucapkan terima kasih atas makanan kesyukuran, Phil Ivey mengucapkan terima kasih atas kemenangan pertama $ 1 juta dari Monte Carlo Millions tahun 2005. Seolah-olah ini tidak mencukupi, dia terus memenangi $ 600k tambahan pada hari berikutnya, di “The FullTiltPoker Invitational Live dari Monte Carlo.” menyelesaikan terlebih dahulu.

5. Dia memenangi 5 gelang WSOP sebelum usia tiga puluh menjadikannya pemain termuda yang mencapainya. Selain itu, tidak ada satu gelang yang dimenangi dalam acara Hold-em.

6. Dia dikenali dengan nama panggilan “No Home Jerome”. Nama panggilan yang tersekat dengannya sejak dia mula bermain pro poker sebagai remaja di Atlantic City. Nama panggilan tersebut dikatakan berasal dari ID palsu yang dia gunakan ketika itu.

7. Hasil daripada kejayaan dan kemasyhuran sebelumnya, dia menjadi perhatian ketika dia dinobatkan sebagai Pemain Terbaik Tahun Ini pada Januari 2006 oleh tiga organisasi berprestij dan sangat dihormati dan kemudian menerima tiga anugerah dari mereka: Majalah Bluff, Anugerah Permainan UK dan Semua Dalam Majalah.

8. Phil Ivey kini berada di kedudukan ke-46 dalam ranking Pemain Terbaik.

9. Sebelum 20 Februari tahun ini (2008), Phil Ivey mempunyai permulaan yang lemah. Dia kehilangan anggaran $ 473,000 daripada rakan sekerja dengan nama samaran “seda1” di Full Tilt Poker. Namun, pada malam Selasa, Phil meninggalkan permainan poker dengan $ 800,000; di mana $ 600,000 adalah keuntungan tulen. Semua menang dari “seda1”.

10. Phil Ivey tinggal di Las Vegas bersama isterinya.

admin

E-mail : paypal@klikcpa.com

Submit A Comment

Must be fill required * marked fields.

:*
:*